Nieuws
23-1-2024

Jaaroverzicht aandeel reservefonds beschikbaar

Belastingaangifte

Het is weer tijd voor de belastingaangifte 2023 en daarin kan het overzicht van jouw aandeel in het reservefonds niet ontbreken. Het overzicht reservefonds vind je vanaf nu in het VvE eigenaren portaal. 

VvE-vermogen is spaargeld, geen belegging

Het is weer tijd voor de belastingaangifte 2023 en daarin kan het overzicht van jouw aandeel in het reservefonds niet ontbreken. Bij de aangifte inkomstenbelasting valt dit in Box 3. Het reservefonds van de VvE wordt namelijk gezien als spaargeld.

Woon je in een appartement, heb je een vereniging van eigenaren en heeft die VvE geld op de bank staan? Dan ziet de fiscus jouw aandeel in dat geld als individueel vermogen. En wordt het dus meegeteld met het vermogen waarover je belasting moet betalen. Tot nu toe werd het gezien als een belegging/andere bezitting, waar je meer belasting over moet betalen dan over spaargeld.

Dat verandert nu en meteen ook met terugwerkende kracht over 2023. Het wordt voortaan gezien als spaargeld. Over 2023 gaat de Belastingdienst uit van een rendement van 0,01 procent in plaats van 6,17 procent voor beleggingen/andere bezittingen.

Bron: NOS.nl

Lees meer over het aandeel reservefonds

Inloggen VvE portaal

Ga naar Mijn VvE, klik op 'Mijn pagina' en kies voor 'Mijn aandeel reservefonds'. Daar vind je het volledige overzicht van jouw aandeel in het reservefonds van de VvE.