Subsidieregeling SVVE uitgebreid

Goed nieuws voor Verenigingen van Eigenaars! Vanaf 1 januari 2024 is het nu ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor procesbegeleiding bij verduurzaming zonder dat deze gekoppeld is aan een advies of DMJOP.

Advies en begeleiding van groot belang voor verduurzamingsprojecten

De VvE’s van De Alliantie VvE Diensten kunnen van het begin tot het eind terecht voor advies en begeleiding bij ons Team Verduurzaming. Samen met het bestuur starten we eerst met een complete analyse van de MJOP en de liquiditeitsbegroting. Alle mogelijkheden voor subsidies, leningen en sparen worden in de verschillende scenario’s doorgerekend, zodat de VvE het verduurzaming proces met een helder en degelijk advies kan starten.

Subsidie voor het uitvoeren van onderzoeken is mogelijk

Daarnaast is het met deze aanpassing en uitbreiding van de SVVE mogelijk om subsidie aan te vragen voor aanvullende onderzoeken die noodzakelijk zijn om verdere verduurzaming mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een energieadvies, flora- en faunaonderzoek, ventilatie-onderzoek of asbest onderzoek. Ook zijn er maximale subsidiebedragen voor het totaal aan onderzoeken vastgesteld, afhankelijk van de grootte van de vereniging. De vereniging kan alle gewenste onderzoeken laten uitvoeren en kan deze subsidie dan achteraf, in één keer voor alle onderzoeken tegelijk, eenmalig aanvragen.

Lees hier de actuele informatie vanuit de overheid. Of neem direct contact op met ons Team Verduurzaming voor een consult.